Vypočítejte si spotřebu
Uložení dlaždic na střih (+)
0
SPON/LEVEL+
Uložení dlaždic na vazbu (T)
0
SPON/LEVEL+
Uložení dlaždic na střih (+)
0
Klínů
Uložení dlaždic na vazbu (T)
0
Klínů
více info
5. prosince 2018 Prečítané 10923x

Vyrovnání podlahy lepidlem?

Způsobů, jak vyrovnat podlahu, je několik. Vybrat si můžete suchý způsob, při němž využijete cementotřískové desky a podobně. Další možností je způsob mokrý,prováděný za pomoci samonivelační stěrky, což je finančně náročnější varianta, nebo právě za pomoci lepidla.

Tipy

Proč je varianta se samonivelační stěrkou dražší? Představte si, že chcete zvýšit podlahu o 3 cm v místnosti o rozměrech 3,5 x 4 metry. Na to budete potřebovat přibližně 25 balení samonivelační stěrky. Jedno přitom stojí okolo 200 Kč, takže jen za materiál zaplatíte několik tisíc korun.

Proč sáhnout po lepidle? Ušetří vám čas!

Tím hlavním důvodem, proč domácí mistři i profesionálové volí využití lepidla, je úspora času. Nivelace podlahy trvá podstatně delší dobu. Předpokladem rychlé a kvalitní práce je fakt, že čím rovnější je podklad, tím rychleji se dostaví finální výsledek práce. Před samotnou prací proto nezapomeňte obklad očistit od slabě přilnavých částic, prachu a jiných nečistot.

Během práce je potřeba dbát na to, aby byl pod dlaždicemi dostatek rovnoměrně rozloženého lepidla. V opačném případě mohou vznikat nežádoucí vzduchové mezery, bez ohledu na to, zda podlahu pokládáte na klasické plastové křížky nebo na leveling systém LEVELYS. Rovnost průběžně ověřujte za pomoci vodováhy, kterou přiložíte na podklad.

Upozorňujeme, že rovnat podklad lepidlem se nedoporučuje u velkých nerovností (max. do 2 cm). Pokud s títmto způsobem vyrovnávání podlahy nemáte zkušenosti, svěřte práci raději odborníkovi.

Lepidlo a klasické plastové křížky

Dlaždice by měla ležet ve vrstvě lepidla alespoň na 90 % své plochy, jinak by se mohla v budoucnu zlomit nebo uvolnit. Spáry mezi dlaždicemi je potřeba vymezit křížky.

Při rovnání podkladu lepidlem s využitím klasických plastových křížků může nastat situace, že se pod vlivem váhy dlaždice vůči sobě začnou „topit“. To může celou práci pokazit.

Vyrovnání podlahy lepidlem s pomocí leveling systému LEVELYS

I když se zdá, že vyrovnání podlahy lepidlem není tou nejideálnější volbou, má své nesporné výhody. Jendou z nich je již zmiňovaná úspora času. A pokud při práci využijete namísto vymezovacích křížků leveling systém LEVELYS, bude práce nejen rychlá, ale také efektivní.

Systém totiž dlaždice naproti sobě zafixuje do rovné polohy a udrží je tak během celé doby tuhnutí lepidla. Tím zabráníte „utopení“ dlaždic, vzniku schodů a nerovností na dlažbě. Samotný systém je velice jednoduchý a při práci s ním nepotřebujete křížky na spáry. Proces pokládání můžete shlédnout v našem instruktážním videu. Dlaždice se lepí formou Floating-Buttering, což znamená, že se lepidlo nanáší na podklad a zároveň i na dlaždici. Tím se účinně předchází vzniku „bublin“ pod dlaždicí.

Pokud si nejste jistí, zda můžete náš systém při práci využít, neváhejte nás kontaktovat. Zkušený a vyškolený personál Vám ochotně poradí s jakýmkoli problémem.

V případě, že si nejste jisti, zda můžete využít náš systém i pro vaši realizaci, neváhejte nás kontaktovat. Zkušený a vyškolený personál vám ochotně poradí s jakýmkoli problémem.

POZNEJTE NAŠE PRODUKTY

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT