Vypočítejte si spotřebu
Uložení dlaždic na střih (+)
0
SPON/LEVEL+
Uložení dlaždic na vazbu (T)
0
SPON/LEVEL+
Uložení dlaždic na střih (+)
0
Klínů
Uložení dlaždic na vazbu (T)
0
Klínů
více info
31. října 2016 Prečítané 2012x

Netradiční typy podlah, které rozhodně stojí za zvážení!

Nad čím přemýšlíte, když vybíráte novou podlahu? Pravděpodobně jsou pro vás klíčovými faktory vzhled, odolnost, nároky na údržbu a cena. Z tohoto pohledu volí mnoho lidí dlaždice – je to po všech stránkách sázka na jistotu. Ale i u dlaždic se dá vystoupat ještě o úroveň výš. Toto jsou tři možnosti, o nichž jste možná dosud netušili a které splňují i ta nejpřísnější kritéria.

Trendy

1. Porcelán

Porcelán v lidech evokuje křehkost, ale u podlah je opak pravdou. Porcelánová dlažba působí nesmírně luxusně a při správné kombinaci s prvky jednotlivých pokojů se hodí prakticky kamkoliv. Porcelán vám navíc ušetří mnoho peněz – nejen samotná koupě (tento typ podlahy bývá levnější než dřevo nebo koberec), úspory se projeví i při údržbě. Ta je totiž v případě porcelánu (i tradičních dlažeb) minimální

2. Travertinová podlaha

Už jste slyšeli o travertinu? A napadlo vás, že může sloužit jako podlaha ve vašem domě nebo bytě? Jedná se o horninu, konkrétně vápenec, který vzniká sedimentací termálních nebo minerálních pramenů.

Tato hornina v přírodě často vytváří působivé útvary, označované jako travertinové terasy. Mnozí však nevědí, že je také označován jako podlaha nové generace a v zahraničí rychle nabírá na popularitě.

Travertin má sice komplikovanější instalaci a je náročnější na údržbu, ale je také extrémně odolný vůči poškození, škrábancům a jiným neduhům. Jeho nejsilnější stránkou je elegantní vzhled.

3. Keramika

Keramika si své uplatnění našla už i v Čechách a na Slovensku. Využití keramiky je velmi zajímavé. Keramická dlažba je nejčastějším kompromisem pro ty, jimž je sympatický vhled poctivého a kvalitního dřeva, ale nechtějí se vzdát odolnosti a jednoduché údržby podlahy. Keramika je navíc velice snadná na pokládání, nevyžaduje dokonale rovné podloží, jako je tomu například u travertinu či vinylu.

U keramiky na rozdíl od dřeva nehrozí nasáknutí vodou, neroztahuje se v závislosti na teplotě a vlhkosti, což z ní dělá ideální kompromis mezi dvěma světy.

Vybrali jste si svou novou podlahu?

At už se rozhodnete dát šanci některému z netradičních typů podlah, nebo budete raději preferovat klasické typy, nezapomínejte, že ani nejkrásnější dlaždice nezaručí dobrý dojem v případě, že bude dlažba špatně položená.

Levelys je systém, který se používá na přesné položení dlažby i obkladů. Kromě zabezpečení řádného vyrovnání obkladů urychluje proces nastavování dlaždice. Špatně uložená podlaha a nepěkný dojem tedy nepřicházejí v úvahu.

V případě, že si nejste jisti, zda můžete využít náš systém i pro vaši realizaci, neváhejte nás kontaktovat. Zkušený a vyškolený personál vám ochotně poradí s jakýmkoli problémem.

POZNEJTE NAŠE PRODUKTY

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT