fbpx
Vypočítejte si spotřebu
Uložení dlaždic na střih (+)
0
SPON/LEVEL+
Uložení dlaždic na vazbu (T)
0
SPON/LEVEL+
Uložení dlaždic na střih (+)
0
Klínů
Uložení dlaždic na vazbu (T)
0
Klínů
více info
21. srpna 2017 Prečítané 2027x

7 důvodů, proč je keramická dlažba i dnes ideální podlahovou krytinou

Dlaždice jsou z pohledu vynaložených investic řešením, které je efektivní, trvalé a z dlouhodobého hlediska také finančně nejvýhodnější. Seznamte se i s dalšími vlastnostmi, díky nimž se keramická krytina stává čím dál víc oblíbenou.

Tipy

1. Je finančně dostupná

Kladení keramické dlažby je v přepočtu na jeden metr čtvercový mnohem výhodnější než ostatní možnosti pro kladení podlahové krytiny. Zatímco počáteční náklady mohou být v porovnání s ostatními krytinami stejné, případně o málo vyšší, z dlouhodobého hlediska je keramická dlažba mnohem úspornější variantou.

Toho si všimli už staří Římané, kteří velice výrazně přispěli k masovému rozšíření dlaždic. Nejdříve je používali výhradně kvůli mechanické odolnosti a barevné trvanlivosti, ovšem později zjistili, že dlažba je také dokonalým dekorativním prvkem.

2. Zhotovená v různých stylech a vzorech

Jak už jsme uvedli v předchozích odstavcích, velkou předností keramické dlažby je barevná atraktivita, kterou způsobuje variabilita různých stylů a vzorů. Díky tomu si můžete koupelnu, kuchyni, ale i ostatní pokoje ve své domácnosti přetvořit přesně podle svých přání a představ.

Pastelový nebo zářivý povrch zvýrazněný texturami dělá z dlaždic univerzální podlahovou krytinu, která se hodí do jakéhokoliv interiéru. Ať už si přejete, aby ve vaší domácnosti převládal moderní minimalismus, retro nebo třeba industriál, keramickou dlažbu si můžete pořídit ve všech stylech.

3. Velká škála formátů a možnosti dimenzování

Široká škála rozměrů přispěla k různorodosti uspořádání dlaždic. Vybrat si můžete buď klasické čtvercové dlaždice s rozměry 30 x 30 cm, nebo méně tradiční, ale v současnosti velice populární velkoformátové dlaždice. Například s rozměry 30 x 60 cm, či dokonce 20 x 120 cm a podobně.

Aby bylo kladení keramických dlaždic pohodlné, s rozmachem velkoformátových krytin se rozšířila také nabídka nářadí pro podlaháře. K rychlé a jednoduché manipulaci s rozměrnou dlažbou slouží vakuové přísavky. Například ty od nás vám pomohou s přenášením i pokládáním dokonce i extrémně těžké velkoformátové dlažby.

4. Má nejlepší tepelně vodivé vlastnosti

Pokud plánujete do domácnosti nainstalovat podlahové topení, keramická podlahová krytina je k tomu jako stvořená. Keramická dlažba totiž dosahuje minimálního tepelného odporu, téměř nulové ztráty a nejlepší tepelnou vodivost. Zatímco v zimě vás bude pěkně hřát, v létě jistě oceníte její chladivé účinky, které budou v extrémních teplotách příjemným osvěžením.

5. Pokládá se snadno

Pokládání keramické dlažby zvládne i průměrně zdatný kutil. Pracovní postup začíná přípravou a vyrovnáním podlahy, pokračuje vyměřením prostoru, samotnou pokládkou dlaždic a končí spárováním mezer.

Tuto práci dnes ulehčují i moderní pracovní pomůcky, které zároveň celý proces urychlují. Distanční křížky už jsou přežitek. Na trhu existují mnohem efektivnější nástroje – například LEVELYS spony, jejichž výběr je na rozdíl od křížků mnohem jednodušší.

Součástí LEVELYS systému jsou také distanční klíny, které na keramické dlaždice vyvíjejí silný a rovnoměrný tlak až do chvíle, dokud lepidlo zcela nezaschne. Se systémem LEVELYS tak položíte dlažbu s rovnoměrnými spárami a bez jakýchkoli výškových rozdílů. Podívejte se na video a přesvědčte se sami. ?

6. Její údržba je nenáročná

Co se týká udržování čistoty, dlažba z keramiky je na tom mezi všemi ostatními podlahovými krytinami nejlépe. Stačí málo a dlažba vypadá čistě a doslova září novotou i po několika letech. Klíčem k úspěchu je kvalitní spárovací hmota a pravidelná údržba podlahy.

7. Po poškození stačí vyměnit jediný kus

I když už jsou dlaždice odolné, občas se stane, že se pod vlivem nadměrné zátěže poškodí. Zde však platí, že výměna prasklé dlaždice je naproti dřevěné či laminátové podlaze jednodušší a rychlejší.

Před koupí dlažby byste měli na tuto možnost myslet a koupit o několik kusů dlažby více. Potom stačí už jen prasklou krytinu vysekat, odstranit lepidlo a na původní místo položit nový kus.

V případě, že si nejste jisti, zda můžete využít náš systém i pro vaši realizaci, neváhejte nás kontaktovat. Zkušený a vyškolený personál vám ochotně poradí s jakýmkoli problémem.

POZNEJTE NAŠE PRODUKTY

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT