fbpx
Vypočítejte si spotřebu
Uložení dlaždic na střih (+)
0
SPON/LEVEL+
Uložení dlaždic na vazbu (T)
0
SPON/LEVEL+
Uložení dlaždic na střih (+)
0
Klínů
Uložení dlaždic na vazbu (T)
0
Klínů
více info
8. prosince 2020 Prečítané 5737x

Maticový vyrovnávací systém LEVEL+ 

LEVEL+ je prémiový vyrovnávací systém. S jeho pomocí pokládají profíci i laici dlažby a obkládají obklady ještě dokonaleji než doteď. Více v článku.

Návody

Pokud jste mistr svého řemesla, nebo třeba i laik v pokládání dlažby a obkládání obkladu, měli byste vědět, co je třeba. Pokud ke znalosti pracovních postupů a nejčastějších chyb, kterých je třeba se vyvarovat, přidáte i vyrovnávací systém, půjde vám práce od ruky svižněji. Pokud se navíc seznámíte i s prémiovým vyrovnávacím systémem vyšší kategorie, budete pozitivně překvapeni výsledkem. Představujeme vyrovnávací systém LEVEL+.

leveling system, vyrovnavaci system, nivelacny system, levelys, obklady, dlazby

 

Proč vyrovnávací systém? 

Praktické zkušenosti mistrů i začátečníků jednoznačně potvrdily, že vyrovnávací systém usnadňuje pokládání dlažby i obkládání obkladem. Jde to podstatně rychleji – až o cca
50 % a hlavně je to zásadně přesnější. Vyrovnávací systém totiž nedovolí dlažbě či obkladu posuny. Ani horizontálně, ani vertikálně, v žádném směru.

Obkládání a pokládání s vyrovnávacím systémem zaručuje dokonalou rovinnost zcela jednoduchým způsobem: obklad nebo dlažbu fixuje ve správné poloze od položení až do zaschnutí lepidla. Komponenty systému (klíny a kleště) jsou navíc opakovaně použitelné. Pokládka a obkládání jsou tedy rychlé, přesné, bezchybné a opakovatelné. 

 

V čem je LEVEL+ lepší? 

Klasické vyrovnávací systémy tvoří dva základní komponenty: spony, které vkládáte mezi a pod hrany obkladu či dlažby a klíny, které vložíte do spon. Postup pokládání či obkládání s vyrovnávacím systémem je jednoduchý. Pokud ale potřebujete něco na vícenásobné použití, určitě uvítáte maticový systém LEVEL+

Maticový systém naší značky LEVELYS pro obklad a dlažbu o tloušťce 2 až 16 mm využijete v interiéru i exteriéru zejména:

  • na obklad i dlažbu
  • při tvorbě spádů do odtoků ve sprchových koutech
  • na křížové, diagonální či parketové spoje
  • na schody a sokly
  • u nerovnoměrných ploch podlah, stěn a dlaždic.

leveling system, vyrovnavaci system, nivelacny system, levelys, obklady, dlazby

 

Jak LEVEL+ funguje? 

Po přípravě podkladu, natření dlaždic i podkladu způsobem floating – buttering a položení dlaždic: 

  1. vložíte maticový vyrovnávač dlaždic LEVEL+ mezi dlaždice 
  2. otočíte o 90 ° kolmo na spáru 
  3. matici dotáhnete ve směru hodinových ručiček rukou nebo speciálním klíčem 
  4. stejně postupujete až do položení a fixování poslední dlaždice obkladu nebo dlažby 
  5. před úplným doschnutím lepidla uvolníte matici proti směru hodinových ručiček o 90 ° souběžně se spárou a vytáhnete 
  6. maticové vyrovnávače vyčistíte a odložíte na další použití 
  7. vyspárujete, vyčistíte, uklidíte a máte hotovo.

Náš tip 

Kovový hrot – mezerník maticového vyrovnávače systému LEVEL+ má standardní tloušťku 1,5 mm, což určuje tloušťku spáry. Jestliže chcete pokládat či obkládat s širšími spárami, použijte na jejich vymezení speciální 2mm nebo 3mm křížky.

 

Jaké jsou výhody maticového vyrovnávacího systému LEVEL+? 

  • jednoduché použití 
  • výrazné urychlení práce 
  • odolnost materiálu komponentů vůči opotřebení 
  • vícenásobné použití 
  • pohodlná práce bez stresu 
  • eliminace pohybu dlaždic ve všech směrech během schnutí lepidla 
  • dokonalý výsledek bez výškových rozdílů a jiných chyb 
  • použití u všech rozměrů obkladů a dlažeb.

 

LEVEL plus zakoupíte na naší stránce zde: https://levelys.cz/kategorie-produktu/level/

 

Praktické rady

Náš maticový systém LEVEL+ vám pomůže stáhnout průhyb dlaždice – planaritu na maximum. Dokážete tak vytvořit celistvou plochu bez nežádoucích výškových rozdílů mezi dlaždicemi. 

Pokud se vám někdy při používání Klinového LEVELYS systému stane, že odtrhnete sponu od talířku po zasunutí klínu, nezoufejte. Nemusíte pracně a zdlouhavě vybírat všechny klíny a vyměňovat sponu. Ulomenou sponu jednoduše nahraďte naším maticovým systémem LEVEL+ a máte problém máte bleskově vyřešen.

Jediným mínusem našeho maticového systému LEVEL+ je důležitý požadavek na přesnost v časovém sledu pracovního postupu. LEVEL+ musíte vytáhnout ze spár ještě před úplným zatuhnutím lepidla. Protože lepidlo kovový hrot pod dlaždicí obteče a po zaschnutí znemožní otočení hrotu. Pokud si to správně načasujete, nebudete mít problém maticový systém ze spáry vytáhnout.

 

Víte…

…že při tvorbě obkladačského plánu dokážete přesně vypočítat spotřebu komponentů systému LEVEL+? Slouží na to tato kalkulačka výpočtu spotřeby.

 

Je LEVEL+ plusem?

Jednoznačně, u pokládání či obkládání se už prakticky asi nedá nic víc vymyslet. Tento systém je dokonalý ve své jednoduchosti a v ukázkovém výsledku po jeho použití. Každý mistr i laik zajisté uvítá tohoto praktického pomocníka a bude rychleji, přesněji a pohodlněji pokládat či obkládat.

V případě, že si nejste jisti, zda můžete využít náš systém i pro vaši realizaci, neváhejte nás kontaktovat. Zkušený a vyškolený personál vám ochotně poradí s jakýmkoli problémem.

POZNEJTE NAŠE PRODUKTY

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT