Vypočítejte si spotřebu
Uložení dlaždic na střih (+)
0
SPON/LEVEL+
Uložení dlaždic na vazbu (T)
0
SPON/LEVEL+
Uložení dlaždic na střih (+)
0
Klínů
Uložení dlaždic na vazbu (T)
0
Klínů
více info
26. května 2016 Prečítané 1768x

Na co si dát pozor při výběru kuchyňské dlažby

S volbou kuchyňské podlahy se dříve či později setká každý. Při výběru dlaždic se nenechte usnést pouze estetickým hlediskem, ale zaměřte se především na funkčnost. Tu pak spojte s estetikou. Jak na správný výběr dlaždic, vám prozradíme právě v tomto článku!

Tipy

Několik radů a tipů na úvod

V první řadě je třeba s uvědomit, čemu všemu svou kuchyňskou linku, a tudíž i podlahu, během následujících roků vystavíme. Především se dostane do styku s potravinami, ovocnými šťávami, mastnými olejovými materiály a dalšími tekutinami, které zanechají nepěkné a často i nevyčistitelné skvrny a mapy. Právě proto se snažte orientovat na lehko umyvatelné materiály, a abyste nemuseli podlahu denně čistit, vyhněte se také bílé dlažbě. Pokud vám bílá barva v kuchyni chybí, aplikujte ji v podobě jídelního stolu nebo třeba doplňků.

Myslete také na odolnost vůči nechtěným pádům hrnců, talířů a kuchyňských spotřebičů a volte raději tvrdší podlahové materiály, které nemají tendenci se odírat a praskat. Aby se vám po nové kuchyni pohybovalo co nejsnadněji a bezpečně, nezapomeňte vzít v úvahu kluzkost některých typů dlažeb.

Čím větší, tím lepší!

Staré dobré přísloví platí i pro dlažbu v kuchyni. Ve stavebnictví se zaměřte především na velkorysé formáty. Čím větší obklad zvolíte, tím snadnější bude jeho údržba. Pro jednodušší položení větších kusů dlažby je možné využít například LEVELYS leveling systém. Pozitivem velkých dlaždic je i minimalizace spár, které se zvláště v kuchyni rády a často zanášejí nečistotami a mastnotou. Na spárování proto využijte tmavší odstíny spárovací hmoty.

Důkladná péče

Kuchyňská podlaha bývá z celého domu nebo bytu nejvíce zatěžována, proto je třeba jí věnovat zvláštní péči. Aby se vlhkost z vaření nedostávala do podlahového povrchu, je nutné nové dlaždice impregnovat přípravky na vsakování vlhkosti.

Zaostřeno na barvy

V obchodech se nejčastěji setkáte s odstíny béžové, meruňkové, pískové nebo kávové. Tyto odstíny krásně vyniknou i na drsných podlahových materiálech. Bledší barvy skvěle ladí se světlem a díky nim bude vaše kuchyň působit prostorněji a vzdušně. Středně tmavé barvy zase působí útulně a vnášejí do prostoru příjemné teplo. Tmavě hnědé nebo černé podlahy pro změnu dodají kuchyni nádech luxusu a elegance.

Rada na závěr:

Před samotným nákupem si přepočítejte množství materiálu, který bude potřeba, a vždy kupte pro jistotu 1-2 balíky navíc, abyste případnou poškozenou dlaždici mohli kdykoli vyměnit.

V případě, že si nejste jisti, zda můžete využít náš systém i pro vaši realizaci, neváhejte nás kontaktovat. Zkušený a vyškolený personál vám ochotně poradí s jakýmkoli problémem.

POZNEJTE NAŠE PRODUKTY

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT