Vypočítejte si spotřebu
Uložení dlaždic na střih (+)
0
SPON/LEVEL+
Uložení dlaždic na vazbu (T)
0
SPON/LEVEL+
Uložení dlaždic na střih (+)
0
Klínů
Uložení dlaždic na vazbu (T)
0
Klínů
více info
20. listopadu 2016 Prečítané 2794x

Nejčastější chyby, kterých se dopouštíme při pokládání nové podlahy

Pokládání nové podlahy vyžaduje pozornost u všech detailů. Protože je však výměna podlahy často jen součástí velké rekonstrukce, je snadné některé drobnosti podcenit. Výsledek? Podlaha není taková, jaká měla být… Přinášíme vám seznam nejčastějších chyb, kterých se při pokládání nové podlahy dopouštíme.

Tipy

1. Myslíme si, že je to jednoduché

Pokládka podlahy se může na první pohled jevit jako hračka. Položit několik dlaždic vedle sebe přece zvládne i malé dítě. S takovým přístupem se však snadno dočkáme zklamání. Abychom se těmto problémům vyhnuli, obracíme se na služby (leckdy předražené) profesionálů. Pravdou však je, že nová podlaha je skutečně jednoduchá záležitost – lidem však chybí ty správné nástroje a také návod. Se systémem Levelys zvládne profesionálně položit podlahu skutečně každý.

2. Položení je špinavé a křivé

Některé typy podlah vyžadují důkladnější vyčištění a vyrovnání podloží, jiné zase méně. To však nic nemění na tom, abychom si dali záležet na tom, aby podklad pro položení nové podlahy byl čistý, pevný, soudržný a maximálně rovný.

3. Pořídíme příliš málo materiálu

Je nesmírně důležité přesně vyměřit plochu, kterou potřebujeme pokrýt, a přidat pár m2 do nákupního košíku navrch. Budete potřebovat podstatně víc materiálu, než si dokážete představit. Raději tedy víc než příliš málo – ostatně, nevyužitý materiál vždy můžete použít jinde. U dlaždic doporučujeme koupit alespoň o 10 % víc, než kolik skutečně potřebujete. Nikdy nevíte, kdy bude potřeba podlahu opravit…

4. Změny teploty

Že teplota zejména u dřevěných podlah dokáže nadělat pořádnou paseku, není žádným tajemstvím. Aby byla podlaha položena přesně podle vašich představ, v první řadě je potřeba místnost izolovat a zabezpečit tak, aby se během instalace teplota v místnosti neměnila. Stejný scénář platí i pro vlhkost vzduchu.

5. Špatný výběr podlahy

To, že jsme zvolili nesprávný druh podlahy, nejčastěji zjistíme až ve chvíli, kdy je všechno hotové. Ano, koberce mohou být příjemné na dotyk, ale jejich údržba (koberce jsou navíc známý „lapač prachu“) za to zkrátka nestojí. Informace o tom, že dlažba je v porovnání s koberci chladná, není ničím potvrzená a jedná se o mýtus, který většina dlažeb hravě vyvrátí. Věnujte proto výběru správné podlahy velkou pozornost a nenechejte se zmást předsudky jiných lidí.

 

V případě, že si nejste jisti, zda můžete využít náš systém i pro vaši realizaci, neváhejte nás kontaktovat. Zkušený a vyškolený personál vám ochotně poradí s jakýmkoli problémem.

POZNEJTE NAŠE PRODUKTY

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT