fbpx
Vypočítejte si spotřebu
Uložení dlaždic na střih (+)
0
SPON/LEVEL+
Uložení dlaždic na vazbu (T)
0
SPON/LEVEL+
Uložení dlaždic na střih (+)
0
Klínů
Uložení dlaždic na vazbu (T)
0
Klínů
více info
18. dubna 2016 Prečítané 1505x

Aktuální trendy v podlahových obkladech

Interiéroví design se ubírá zpátky k přírodním materiálům. Vyzařuje z nich teplo, klid, mají pozitivní vliv na lidskou psychiku. Stále více lidí se zajímá o energetiku bydlení, feng šuej. Lidé, zastávající tento trend z dálného východu, věří, že použité materiály a rozmístění nábytku má vliv na jejich psychickou pohodu i zdraví. Kromě toho se s trendy vracíme v čase – znovu populární je retro! Podívali jsme se na všechny světové trendy v podlahových obkladech. Tady jsou.

Trendy

Bambusové podlahy

Bambusové podlahy jsou oblíbené již dlouhé roky. Jsou pevné a odolné. Vysušený bambus je svými vlastnostmi podobný těm nejtvrdším dřevům. Různé styly a barvy dělají z tohoto materiálu velmi atraktivní alternativu pro zákazníky, kteří se chtějí odlišit a dají si záležet na kvalitě. Ale vhodným materiálem je také pro ekologicky smýšlející zákazníky. Kromě toho jsou bambusové podlahy oproti dřevěným obkladům odolnější vůči vodě. Pořád je to však přírodní materiál, a tak ho dlouhodobá vlhkost může poničit.

Při nákupu bambusových podlah se zaměřte na jejich tvrdost. Většina obkladů pochází z Číny. Jednak můžete dostat velmi kvalitní podlahu, ale také obklad, který je příliš měkký a může potencionálně vylučovat chemické látky, jako jsou například lepidla. Bambusové podlahy se také relativně snadno poškrabou. Na druhé straně – působí přirozeně a jsou designově velmi zajímavé.

Přírodní podlaha má nezaměnitelné kouzlo a atmosféru.

Korkové podlahy

Korkové podlahy jsou velmi pohodlné a příjemné. Mají zajímavý vzhled a – podobně jako bambusové obklady – jsou ekologické. Korek je přirozeně rezistentní vůči plísním a jiným mikroorganismům, což z něho dělá vynikající alternativu pro alergiky. Korková podlaha má jedinečné vlastnosti, ale i pár nevýhod: ostré předměty ji mohou poškrabat a těžký nábytek permanentně poškodit.

Korkové podlahy jsou dostupné v různých barvách a stylech. Mohou se kombinovat s jakýmkoliv nábytkem a domovu dodají teplou, měkkou a zároveň exotickou atmosféru.

Vinylové podlahy

Vinylové, resp. PVC podlahy jsou v českých domácnostech dobře a dlouho známé. Nové styly a barevné provedení z nich dělají atraktivní volbu i dnes. Vinylové podlahy jsou vhodné pro zákazníky, kteří plánují podlahové topení. Vinyl má totiž nejmenší tepelný odpor v porovnání s jinými druhy podlahy. Protože se jedná o syntetický materiál, vlhkost ho neničí. Pokud se nějaká část podlahy během používání poškodí, stačí vyměnit jednotlivé lamely a podlaha je jako nová.

Vinylová podlaha je vhodná také do kuchyně nebo koupelny. Díky současnému designu může být dokonce k nerozeznání od klasického dřeva!

Velkoformátové obklady

Obkladačky velkých rozměrů jsou stále oblíbenější, a to hned z několika důvodů. Designově jsou velice zajímavé a hodí se do moderního interiéru. Podlaha složená z těchto dlaždic má jen minimální množství spár, čímž částečně zamezuje vzniku plísní. Obklady velkých formátů se perfektně hodí nejen do moderních interiérů, ale také do domů se starším nábytkem. Interiéru dodají vzdušnost a prostrannost.

Mohlo by se zdát, že pokládat tento druh podlahy je jednodušší. Vždyť se jedná o velké dlaždice, tudíž by celkový proces pokládky měl zabrat méně času. Nenechte se však zmást. U velkých dlaždic je třeba přemýšlet, jak budete podlahu ukládat. V jakém směru, v jakém množství. Nezapomeňte také zvážit šířku spár.

Obkladačky sú vhodné najmä do kuchýň a kúpeľní.

Recyklované dřevěné obklady

Tento trend vychází vstříc zelenému eko interiéru. Dřevo pro tyto obklady se získává z již použitých stavebních materiálů. Obrovskou výhodou je jedinečnost takové podlahy. Příliš často se s ní však zatím v českých domácnostech nesetkáváme.

Podlaha je mnohdy tvrdší než dřevěná. Dřevo k její výrobě může pocházet ze starších stromů. A to je jiná kvalita, než jakou představují mladé stromy, které se používají při výrobě klasické dřevěné podlahy.

Předtím, než se rozhodnete pro tento typ podlahy, měli byste znát i nevýhody těchto obkladů. Zdroj použitého dřeva není přesně jasný, tudíž nedokážeme přesně určit, zda může potencionálně obsahovat toxické látky nebo pesticidy. Tyto podlahy jsou obvykle také dražší než klasické dřevěné podlahy, čehož někteří prodejci rádi využívají a prodávají nové dřevo z cenu recyklovaného.

Jak vidíte, trendů je mnoho. Zájem je zejména o velkoformátové dlaždice, velká poptávka je však i po mozaikových řešeních. Na vzestupu jsou přírodní materiály a na scénu se opět vrací vinyl. Přírodní materiály se hodí do všech místností, kde nehrozí zvýšená vlhkost. Odolné dlaždice a vinyl jsou zase ideální do koupelny a kuchyně. Je jen na vás, jakou možnost zvolíte. Rozhodně je z čeho vybírat!

Ať už se rozhodnete jakkoli, s obkladem vám rádi pomůžeme. V našem e-shopu leveling systému LEVELYS najdete klíny, spony a kleště, které vám ušetří mnoho času a námahy při ukládání podlahy.

V případě, že si nejste jisti, zda můžete využít náš systém i pro vaši realizaci, neváhejte nás kontaktovat. Zkušený a vyškolený personál vám ochotně poradí s jakýmkoli problémem.

POZNEJTE NAŠE PRODUKTY

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT