Vypočítejte si spotřebu
Uložení dlaždic na střih (+)
0
SPON/LEVEL+
Uložení dlaždic na vazbu (T)
0
SPON/LEVEL+
Uložení dlaždic na střih (+)
0
Klínů
Uložení dlaždic na vazbu (T)
0
Klínů
více info
12. srpna 2016 Prečítané 2416x

7 výhod dlažby v obývacím pokoji

S rozhodnutím o typu podlahy v obývacím pokoji se, hlavně při stavbě rodinného domu, setká každý z nás. V dnešním moderním světě máme na výběr desítky povrchů – od klasické plovoucí podlahy přes korkovou, vinylovou, tu s nerovnoměrným povrchem až po malé nebo velkoplošné dlaždice. Právě dlažba v obývacím pokoji byla ještě před několika lety téměř tabu. Stránky designových magazínů však zaplňují obrázky pokojů s dlažbou stále častěji. Důvodů je hned několik.

Tipy

39014601 – interior of modern apartment, wide living room

1. Lehká údržba

S klidným svědomím vyhoďte přípravky na mytí, leštění, ošetřování a penetrování. Nebudete potřebovat ani speciální přípravky na oživení barev nebo odstranění povlaků prachu. Na údržbu vám bohatě postačí klasický univerzální přípravek a vědro s vodou. Tuto vlastnost oceníte především, pokud máte malé děti, anebo často přijímáte návštěvy. Podlahu stačí setřít a je hotovo.

2. Propojení prostorů a větší otevřenost

Linoleum na chodbě, dlažba v kuchyni, plovoucí podlaha v obývacím pokoji… V konečném důsledku váš domov působí poněkud chaoticky. Čím méně materiálů používáte, tím jednotněji bude váš domov vypadat. Dlažba v různých částech domu vytváří otevřené prostory, a tím pádem i větší, vzdušnější dojem.

3. Neviditelné nedostatky

Znáte to. Podlahu můžete drhnout i 3krát denně, ale šmouhy stejně nezmizí. Dlažba v bílých odstínech vám tyto nedostatky paradoxně pomůže zakrýt. Další výhodou je, že při občasném přesouvání nábytku nevznikají rýhy, zářezy a podlaha tak zůstává stále stejná.

4. Zboření mýtů o chladu

Největším kamenem úrazu při pokládání dlažby v obývacím pokoji je strach z chladu. Ideálním řešením je podlahové topení, které ocení především rodiny s malými dětmi. Samozřejmě, prostor zútulní i menší dekorační koberec, ideálně v kontrastní barvě oproti dlažbě.

5. Údržba a provoz krbu

Pokud vlastníte takzvaný „živý“ krb, zajisté oceníte, když popel, který občas vylétává při přihazování polínek, nevytvoří na podlaze nepěkné defekty. Dlažba se na rozdíl od dřeva nepoškozuje ani při čištění krbů!

6. „Pets friendly“

Při výběru podlahy myslete i na své domácí mazlíčky. Otisky tlapek a kapky slin zanechávají prakticky na každém kroku, proto je rychlá a lehká údržba podlahy nutností. Dlažba je voděodolná, takže při menších nehodách, způsobených vašimi čtyřnohými miláčky, nehrozí komplikace. V letním období je dlažba navíc příjemně ochladí a v zimním zase zahřeje.

7. Design a jednoduchost

Většina z nás se při zařizování bytu soustředí na módní trendy, ráda se jimi inspiruje. Vsaďte na netradiční vzory dlaždic, kombinujte, vymýšlejte, ale nezapomeňte, že v jednoduchosti je krása. Jednoduchá dlažba působí zejména v obývacím pokoji překrásně.

V případě, že si nejste jisti, zda můžete využít náš systém i pro vaši realizaci, neváhejte nás kontaktovat. Zkušený a vyškolený personál vám ochotně poradí s jakýmkoli problémem.

POZNEJTE NAŠE PRODUKTY

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT