Vypočítejte si spotřebu
Uložení dlaždic na střih (+)
0
SPON/LEVEL+
Uložení dlaždic na vazbu (T)
0
SPON/LEVEL+
Uložení dlaždic na střih (+)
0
Klínů
Uložení dlaždic na vazbu (T)
0
Klínů
více info
16. července 2016 Prečítané 1605x

Jak pečovat o podlahu v letní kuchyni?

Léto hlásí nástup a s ním přichází také období grliovaček, opékaček a rodinných setkání. Před samotným slavnostním zahájením sezóny ve vaší letní kuchyni nebo na terase je však potřeba dát do pořádku v první řadě dlažbu. Jak na to?

Návody

Většina lidí na úpravu letní kuchyně v zimním období nemyslí, ale právě v toto období je pořádně potrápí déšť, sníh a mráz. Po těchto změnách počasí zůstává často na podlahách bílý povlak. Ten je možné odstranit jednoduše pomocí klasických čisticích prostředků, které používáme v interiéru: například Ajax, Alex nebo Floor.

V případě dlažeb je důležitá pravidelná péče. I když letní kuchyni většinu roku nepoužíváte, nedovolte, aby na ni sedal prach. Její úprava bude pak o to náročnější.

Nejjednodušší způsob čištění podlah ve venkovním prostředí představují vysokotlakové čističe, známé pod pojmem „vapky“. Ty se hodí jak na odstranění hrubé špíny, tedy nánosů trávy, štěrku a nečistot z bot, tak také na čištění spár a mezer mezi dlaždicemi. Stejně tak jsou ideálním prostředkem k tomu zbavit se mechových porostů nebo plísní, které se v letních kuchyních zabydlují zejména po deštivých měsících.

Adekvátní náhradu za tlakové čističe představují kartáče na venkovní použití. Ty mají mnohem hrubší a tvrdší štětinky než klasické kartáče, díky čemuž odstraní i větší nečistoty a usazeniny.

Co s odřenými a odštípnutými kousky?

Pokud jsme v letní kuchyni během zimy skladovali například dřevo, nářadí nebo gril, snadno mohlo dojít k tomu, že některé dlaždičky pod tlakem popraskaly nebo se z nich odlomily drobné kousky. V tomto případě nemusíme hned přemýšlet nad výměnou podlahy. Stačí opatrně vybrat nebo vysekat defektní dlaždici, místo očistit od předešlého nátěru lepidla a vyměnit ji za jinou. Buď tu samou, a pokud už není v nabídce a my nemáme odložený žádný kus navíc, můžeme experimentovat a nahradit ji jinou dlaždicí: co třeba dlaždice se znameními zvěrokruhu vaší rodiny nebo římskými číslicemi datumu, kdy byla kuchyně nebo váš dům postavené?

Kdy je nutné použít chemii?

Pokud se na vaší podlaze objevily fleky od oleje, benzínu nebo různých zbytků grilovaných jídel a omáček, jejich odstranění bude komplikovanější. Před odstraňováním takových nečistot se vždy poraďte s odborníkem nebo si přímo někoho zkušeného pozvěte na pomoc. Na mastné skvrny je možné aplikovat tzv. pohlcovač (absorbovač) oleje. V žádném případě se do ošetřování nepouštějte, pokud nemáte dost zkušeností nebo informací: například chlór nebo kyseliny vaší podlaze spíš uškodí, než pomůžou!

Tip na závěr: Pokud se vám do úprav podlahy na terase nebo v letní kuchyni příliš nechce, sáhněte po alternativním řešení. Dlažbu jednorázově ošetřete povrchovým lakem s UV zářením. Tento lak

V případě, že si nejste jisti, zda můžete využít náš systém i pro vaši realizaci, neváhejte nás kontaktovat. Zkušený a vyškolený personál vám ochotně poradí s jakýmkoli problémem.

POZNEJTE NAŠE PRODUKTY

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT