Vypočítejte si spotřebu
Uložení dlaždic na střih (+)
0
SPON/LEVEL+
Uložení dlaždic na vazbu (T)
0
SPON/LEVEL+
Uložení dlaždic na střih (+)
0
Klínů
Uložení dlaždic na vazbu (T)
0
Klínů
více info
9. května 2016 Prečítané 1737x

Designové vychytávky pro malé kuchyně

Pokud jde o vysněnou kuchyni, každý z nás si nejspíš představí velký prostor, dostatek místa na přípravu a uskladnění jídla a příjemnou atmosféru. Ovšem někdy nás tlačí prostor a nemůžeme si zrovna vybírat. Malá kuchyně však nemusí působit stísněně! Šikovné designové nápady ji opticky zvětší, prosvětlí a provzdušní. Poradíme vám, jak na to.

Tipy

Zvolte světlejší barvy

Tmavé barevné tóny kuchyni opticky zmenší ještě víc. Vyberte si kuchyňskou linku a doplňky světlých barev, ideálně zkuste kuchyni sladit s barvami vašich stěn. Nízké kontrasty jsou v případě malých kuchyněk nutností. Pokud máte v kuchyni velké okno, nechte denní světlo pronikat dovnitř po celý den. Zahoďte ozdobné závěsy a vsaďte na jednoduchost!

Vyměňte dvířka skříněk za sklo

Více prostoru získáte, když dvířka nahradíte průhledným nebo lehce mléčným sklem. Tímto chytrým tahem získáte opticky více prostoru. Pokud se pro tuto možnost rozhodnete, musíte však počítat s tím, že uvnitř skříněk nic neschováte a měly by být vždy perfektně uklizené. Žádný problém: nemilosrdně se zbavte všeho, co nepotřebujete!

Otevřené poličky

Neobírejte se o prostor na podlaze: pořiďte si poličky na stěnu! Klasické poličky na stěnu nemají efekt optického zmenšování prostoru, a navíc působí velice stylově. Další možností je vytvořit poličky přímo ve stěně. Pokud vám to byt dovoluje, vyřežte ve stěně hlubší prostor, do kterého přidáte poličky – a právě jste dokonale zvětšili svou kuchyň!

Velkoformátové obklady – podlaha

Může se zdát, že velkoformátové obklady patří do honosných a prostorných kuchyní, kde podtrhnou vzdušnost a velikost místa. To je sice pravda, ale stejnou službu prokážou i malé kuchyni. Dlaždice velkých rozměrů jsou moderní a mají spoustu výhod. Například menší množství spár, kde by se časem mohla usadit plíseň.

Pryč s dekoračními obkladačkami!

Pokud máte kuchyňku obloženou obkladačkami, které jsou výrazně dekorativní, barevné a zdobené nápadnými vzory, je nejvyšší čas je vytrhat a obložit novými. Volte jednobarevné, světlé a – jak už jsme zmiňovali – zkuste je navíc sladit s barvou stěn. Stěny by samozřejmě také měly být co nejsvětlejší. Vaše kuchyně se tímto krokem okamžitě zvětší a nebude působit stísněně a přeplněně.

Propojte kuchyň s další místností

Pokud kuchyni od obývacího pokoje nebo jídelny odděluje příčka, možná byste se jí mohli zbavit. Prostor do kuchyně si můžete „vypůjčit“ z jiných místností. Kuchyni od vedlejší místnosti (ideálně od obývacího pokoje) můžete oddělit třeba menším barovým pultem. Optický efekt zvětšení prostoru je zaručen!

Jak začít s optickým zvětšováním kuchyně?

Začněte radikálním úklidem a zbavte se všech nepotřebných věcí. Potom si připravte plán. Malování stěn, montování nebo přesouvání skříněk, změna obkladaček,… Je jen na vás, jak si se svou kuchyní poradíte.

 

V případě, že si nejste jisti, zda můžete využít náš systém i pro vaši realizaci, neváhejte nás kontaktovat. Zkušený a vyškolený personál vám ochotně poradí s jakýmkoli problémem.

POZNEJTE NAŠE PRODUKTY

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT